Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ρουτίνα-όλα είναι στο χέρι μας!

Ρουτίνα. 
Τι άσχημη λέξη και πόσο κακόηχη,δεν συμφωνείτε; 
Όταν ακούω αυτήν την λέξη στο μυαλό μου έρχονται και οι λέξεις πλήξη, ανιαρό, κάτι που δεν έχει ζωή,ζωντάνια και λάμψη.
 Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως δεν υπάρχει ρουτίνα,καθώς η ζωή από μόνη της μας φέρνει εκπλήξεις.Άμα πέσουμε σε αυτήν την παγίδα όμως νοσταλγούμε στιγμές που όντως η ζωή, ή για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας –εμείς, μας  έφερνε ξαφνικά όλα εκείνα τα ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα που τάραζαν κάπως τα νερά.
Ναι. Βασικά καλά διάβασες.Εσύ ήσουν αυτός που τα έφερνε όλα αυτά . Εσύ,εγώ,εμείς και ο καθένας έχει στο χέρι του τη ζωή του. 
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και να την κάνουμε όπως ακριβώς εμείς την επιθυμούμε.
Γι αυτό μην μελαγχολείς στο σπίτι σου παρέα με τη μοναξιά σου,καλά κάν' το αν σ' αρέσει , άλλο θέμα αυτό! 
Πάρε την μοναξιά σου βόλτα και εξερεύνησε τη ζωή όπως ακριβώς εσύ το θέλεις!
Η ζωή παρά τις κακουχίες της είναι όμορφη και απίστευτα μικρή αν τη σκεφτούμε μπροστά στα τόσα χρόνια που περάσανε.Γι αυτό είναι το καλύτερο να ζούμε την κάθε μέρα μας έτσι όπως τη θέλουμε,με γέλια,χαρές,δράση και άλλα πολλά,ότι αρέσει στον καθένα.
Σίγουρα  από την άλλη πλευρά υπάρχουν και άτομα που θέλουν να ζουν έτσι,χωρίς αλλαγές.Ίσως να σας φανεί –ίσως και όχι- περίεργο αλλά πολλοί φοβούνται τις αλλαγές και αγαπάνε την καθημερινότητα τους.Μα φυσικά και αυτοί άνθρωποι είναι και έχουν τον τρόπο τους να περνάνε καλά και να είναι ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει λόγος να τους κατακρίνουμε.
Εγώ όμως αναφέρομαι σε σας , τους πολλούς, που ενώ θέλετε δράση,θέλετε αλλαγές δεν τολμάτε ,δεν πειραματίζεστε και ίσως περιμένετε να σας έρθει ουρανοκατέβατη η δράση στη ζωή σας.
Τολμήστε .
Μπορείτε να κάνετε υπερβολικά πράγματα που μπορεί τώρα να μην σας ενδιαφέρουν , αλλά αφού τα ξεκινήσετε να ανακαλύψετε κάποιο κρυφό ταλέντο σας,κάποια ικανότητα σας ή κάποιο καλά κρυμμένο ενδιαφέρον πάνω στο αντικείμενο!
Μην φοβάστε να ζήσετε , ειδικά να δράσετε κατά της ρουτίνας! Ίσως ακούγεται βαρετό το «η ζωή είναι μικρή και πρέπει να χαιρόμαστε κάθε λεπτό της» καθώς το ακούτε συνέχεια αλλά αναλογιστείτε το βαθύτερο νόημα και ανασκουμπωθείτε!
Καλή διασκέδαση!
Καλό ξεσάλωμα!
Καλή εξερεύνηση!
Αν νομίζεις πως η περιπέτεια είναι επικίνδυνη , δοκίμασε τη ρουτίνα.Είναι θανατηφόρα.  Paulo Coelho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου